Siddepude til børn

Priser fra. kr. 189,-

Kile siddepude til børn i blå
Kile siddepude til børn i rød
Rund siddepude til børn i blå
Rund siddepude til børn i rød

Siddepude til børn

Oplever du tit, at dit barn har svært ved at sidde stille, koncentrere sig og eventuelt modtage faglig undervisning? Bliver dit barn let distraheret og sidder uroligt på stolen? Så bør du læse videre...


En optimal indlæringsevne er ikke et spørgsmål om intelligens, men evnen til at koncentrere sig. Derfor er det et meget stort problem når børn har svært ved at koncentrere sig.


Manglende koncentration kan være et problem for alle børn, men det er specielt et stort problem for børn med ADHD, da disse børn er motorisk urolige, opmærksomhedskrævende, hyperaktive og yderst impulsive. Det vurderes, at mellem 2-6 % af alle børn har ADHD og derfor er dette faktisk et omfangsrigt problem i skolerne landet over.

Hvordan kan vi så forbedre børnenes indlæringsevne og koncentration?
Et værktøj som har vist sig at være yderst effektivt, er en såkaldt siddepude med luft, som er en justerbar og ergonomisk siddepude, som støtter og aflaster ryggen og hoften og derfor sikrer en bedre siddekomfort.

Siddepuden er en fantastisk løsning til børn, idet kroppen stimuleres positivt i løbet af de mange timer, som børn tilbringer i klasselokalet eller ved lektielæsningen. Disse siddepuder gør, at børnene sidder behageligt, samtidig med, at de forsigtigt holder ryggens muskler i bevægelse via luften i siddepuden. Disse bevægelser har vist sig, at være yderst gavnlige for børn med koncentrationsbesvær.

En undersøgelse har påvist følgende effekt ved brug af siddepude til børn der har koncentrationsbesvær:
1) Børnenes evne til at fokusere og koncentrere sig forbedrede sig meget og dette betød, at børnene deltog mere aktivt, var mere opmærksomme og engagerede i undervisningen og dermed fik et større udbytte af denne.

2) Børnenes evne til at planlægge, organisere og indlede problemløsning blev også forbedret meget.

3) Eleverne i undersøgelsen valgte at bruge siddepuderne ca. 63 % af tiden. Det var frivilligt at bruge puderne og dette vidner om, at eleverne godt kunne lide at bruge siddepuderne.

4) Efter undersøgelsen blev eleverne spurgt, om de ville benytte siddepuderne fremover? 91 % svarede JA

5) 100 % af eleverne svarede, at de ville anbefale siddepuderne til andre, da de synes at de var gode at sidde på.

Win-win for alle parter:
Siddepuder er en fantastisk mulighed for både lærere og elever, da omgivelserne for begge parter forbedres ved brug af siddepuder. En siddepude til børn er en yderst simpel og billig ting at integrere i dagligdagen på skolen. Det kræver kun minimale ressourcer, idet de ikke kræver udskiftning af det nuværende inventar - det er blot et supplement.